Elektroniczna waga kontrolna wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej przeznaczona do pracy w gastronomii (kuchnia) oraz w zakładach produkcyjnych w tym do wilgotnych i zapylonych pomieszczeń.
* Dane oraz opis pochodzą ze strony www.datecs-polska.pl
{tab=Podstawowe cechy}
Podstawowe cechy:
- podwójny zakres ważenia
- jednostronnystronny, wysokokontrastowy wyświetlacz LED
- zasilanie sieciowe lub akumulatorowe (opcja)
- funkcja automatycznego wyłączania wyświetlacza
- tarowanie wielokrotne
- wskaźnik wyczerpania akumulatora
- stopień szczelności IP-68
- obudowa oraz szalka wykonane ze stali nierdzewnej
{tab=Dane techniczne}
Dane techniczne:
- Zakres i dokładność ważenia:
- Max. 3/6kg e=1/2g
- Max. 6/15kg e=2/5g
- Temperatura pracy: 0°C do 40°C
- Wilgotność pracy: max. 85% RH (nieskondensowane)
- Wymiary wagi: 250(S) x 290(G) x 130(W)mm
- Rozmiar szalki: 245(S)x198,5(G)mm
- Źródło zasilania i pobór mocy: AC 230V 80mA; 50/60Hz lub DC 6V 400mA